• Uniunea Europeana
  • Guvernul României
  • Instrumente Structurale

  • Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”

„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
Proiect: Sistem Medical Informatic Integrat

Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Externarea pacientilor

Data externarii pecientului se stabileste in functie de evolutia clinica a acestuia si i se comunica pacientului de catre medicul curant cu cel putin 12 ore inaintea realizarii externarii. Medicul informeaza si asistenta de salon cu privire la decizia externarii.

Medicul curant completeaza in FOCG diagnosticul la externare, starea la externare, recomandarile, epicriza, sustinerea diagnosticului si codificarea DRG a procedurilor si diagnosticelor. Asistenta de salon intocmeste biletul de externare si scrisoarea medicala pe care o inmaneaza pacientului, iar cate o copie a acestor documente va fi pastrata in FOCG.

De regula, documentele vor fi eliberate dupa ora 1300.

Pentru pacientii nedeplasabili sau cu afectiuni grave, asistenta de salon va instiinta telefonic familia privind externarea sau transferul pacientului.

Medicul si asistentul medical vor informa pacientul la ultima vizita medicala asupra regimului de viata ce trebuie urmat, regimului alimentar, tratamentul (doza si ritm de administrare), data urmatorului examen medical.

Medicul curant are obligatia sa completeze in epicriza si bilet de externare seria si numarul retetei compensate, seria, numarul si durata concediului medical.

Documentele pe care pacientul le primeste la externare, de la asistenta de salon, sunt:

  • bilet de externare
  • scrisoare medicala
  • reteta compensata (daca este cazul)
  • concediu medical (daca este cazul)

Seful de sectie va viza externarea si FOCG.

Asistenta de salon va anunta infirmiera cu privire la externarea pacientului.

Infirmiera conduce pacientul la magazia de haine unde acesta preda hainele spitalului si isi primeste efectele personale. Infirmiera ajuta pacientul la imbracat si il insoteste pana la poarta spitalului in caz de externare.

In cazul transferului pacientului catre alt serviciu, medicul curant va lua legatura cu spitalul primitor si va informa medicul asupra cazului. Documentele primite de pacient vor fi bilet de iesire din spital, scrisoare medicala.

Medicul va solicita transportul medicalizat prin apel la 112, va comunica tipul ambulantei solicitate, va completa in Registrul solicitare ambulanta.

In cazul in care timpul este scurt, documentele pacientului vor fi transmise prin fax.

Termeni şi Condiţii
web counter